Cum alegi dimensiunile potrivite pentru ușile termopan

Ușile termopan sunt o soluție modernă și eficientă pentru a-ți izola casa de frig, căldură, zgomot și praf. Totuși, cum știi ce dimensiuni să alegi, astfel încât să se potrivească perfect cu spațiul și stilul tău? Rămâi alături de noi pentru a afla cum alegi dimensiunile potrivite pentru ușile termopan.

Ce tipuri de uși termopan există?

Ușile termopan sunt uși din PVC sau aluminiu care au în interior un geam termoizolant. Acesta este format din două sau trei foi de sticlă separate de un strat de aer sau de gaz inert. Tot acest sistem reduce pierderile de căldură și îmbunătățește confortul termic și fonic al locuinței.

 

Există mai multe tipuri de uși termopan, în funcție de modul de deschidere, de materialul folosit, de designul și de gradul de siguranță. Iată câteva exemple:

 

 • Uși termopan cu deschidere simplă: sunt cele mai comune și se deschid într-o singură direcție, fie spre interior, fie spre exterior. Pot fi pe stânga sau pe dreapta, în funcție de preferințe.

 • Uși termopan cu deschidere dublă: sunt formate din două părți egale sau inegale care se deschid în ambele direcții. Sunt ideale pentru spații largi sau pentru a crea un efect vizual deosebit.

 • Uși termopan culisante: sunt formate din una sau mai multe părți care se mișcă pe o șină orizontală. Sunt potrivite pentru spații mici sau pentru a economisi spațiu.

 • Uși termopan cu design complex: sunt cele care au un aspect original și personalizat, fiind potrivite pentru casele care vor să iasă în evidență. Au un geam termopan colorat, decorat sau cu forme geometrice sau florale.

Cum măsori dimensiunile pentru ușile termopan?

 

Pentru a alege dimensiunile potrivite pentru ușile termopan, trebuie să măsori cu atenție spațiul în care vrei să le montezi. Care sunt pașii pentru a te asigura că măsori corect? Descoperă în continuare:

 

 1. Măsoară lățimea și înălțimea golului de ușă, adică spațiul liber dintre tocul existent sau dintre pereți. Folosește o ruletă metalică. Ia mai multe măsurători, de sus, de jos și de la mijloc, pentru a fi sigur că nu există diferențe.

 2. Scade câte 1 cm din lățimea și înălțimea golului de ușă, pentru a obține dimensiunile nete ale ușii termopan. Acestea sunt dimensiunile pe care trebuie să le comanzi, pentru a avea un joc de montaj suficient.

 3. Verifică dacă există elemente care îți pot îngreuna montajul ușii termopan, cum ar fi prize, întrerupătoare, calorifere, plinte sau praguri. Dacă da, ia în considerare și aceste elemente când alegi dimensiunile ușii termopan.

 4. Alege tipul de deschidere al ușii, în funcție de spațiul disponibil și de preferințele tale. Ai grijă să nu blochezi accesul sau circulația în cameră sau pe hol.

Ce alte aspecte trebuie să iei în considerare când alegi ușile termopan?

 

Pe lângă dimensiuni, mai există și alte aspecte care contează când alegi ușile termopan, cum ar fi:

 

 • Calitatea geamului: aceasta depinde de numărul de camere (2 sau 3) și de grosimea sticlei (4 sau 6 mm). Totodată, ține cont și de tipul de gaz (aer sau argon) și de prezența unui strat low-e (care reduce pierderile de căldură). Cu cât geamul este mai performant, cu atât izolația este mai bună.

 • Calitatea tocului: aceasta depinde de numărul de camere (3-5), de grosimea profilului (60- 80 mm), de tipul de armare (metal sau compozit). În același timp, este importantă și prezența unui sistem anti condens, care previne formarea umezelii. Cu cât tocul este mai robust, cu atât stabilitatea este mai mare.

 • Calitatea accesoriilor: acestea includ balamalele, broasca, mânerul, pragul, garnitura și plasa anti-insecte. Cu cât accesoriile sunt mai rezistente și mai funcționale, cu atât siguranța și confortul sunt mai mari.

 

Concluzie

 

Alegerea dimensiunilor potrivite pentru ușile termopan este un pas important pentru a asigura o izolație optimă și o estetică plăcută a casei tale. Pentru a face o alegere corectă, trebuie să măsori cu atenție spațiul disponibil. Alege tipul de ușă care îți convine și să ții cont de calitatea geamului, a tocului și a accesoriilor.

 

Nu uita, la Glasspandoor nu doar că ai sute de modele de uși termopan din care să alegi, dar îți şi realizăm produsul pe comandă! La ce ne referim? Îl realizăm după dimensiunile și cerințele tale în ceea ce privește designul. Și pentru că dorim să facilităm tot procesul pentru tine, îți oferim măsurătorile GRATUIT. Lasă acest task pe mâna profesioniștilor și bucură-te o lucrare ca la carte!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Call Now ButtonSuna si comanda!