Cum alegi canapeaua pentru locuința ta

Canapeaua este unul dintre cele mai importante elemente dintr-un living. Primul care îți fură ochii atunci când intri într-o încăpere. Deși are un rol major în conturarea designului locuinței, este de asemenea o piesă de mobilier pe care o utilizăm zilnic, deci funcționalitatea contează. Astăzi vom discuta despre cum alegem canapeaua pentru a obține un design aparte al locuinței, dar care să ne asigure confortul pe care ni-l dorim.

 

Înainte de a face o astfel de investiție, trebuie să ținem cont de câțiva factori pentru a lua decizia potrivită: stilul, mărimea și traficul. Nu întotdeauna aceste informații ne sunt la îndemână, însă astăzi vom clarifica criteriile după care ne ghidăm în alegerea canapelei, ca la final de zi să te poți odihni alături de cei dragi pe o piesă de mobilier care să te încânte.

  1. Ia măsurători înainte de a porni la cumpărături

 

Deși poate părea un sfat banal, foarte multe persoane uită acest aspect atunci când pornesc în căutarea canapelei perfecte. Să ai deja măsurătorile te ajută să limitezi din alegeri pentru a nu risca să ajungi acasă cu o nouă achiziție, dar pentru care să nu ai suficient spațiu.

 

Totodată, gândește-te în avans la cum va arăta camera și unde îți dorești să fie amplasată noua canapea. Dacă ești o persoană care se relaxează uitându-se la televizor, atunci ai grijă să fie amplasată la o distanță corespunzătoare. Dacă ești adeptul întâlnirilor cu prietenii, atunci cel mai probabil în fața canapelei vei avea o masă și fotolii pentru musafiri. Ai grijă la măsurători, ca să te asiguri că ai suficient spațiu pentru a te deplasa cu ușurință. Practic, obiceiurile ne dictează alegerea.

  1. Alege stilul camerei

 

În designul interior se disting patru mari categorii: contemporan, tradițional, industrial și modern. Locuința ta cum vrei să arate? Canapeaua este cea mai masivă piesă de mobilier dintr-un living, de aceea joacă un rol important în amenajarea interioară. Este primul element în jurul căruia decorezi.

 

Dacă optezi pentru un stil contemporan, atunci aspectul canapelei trebuie să fie definit de linii curate și simplitate, dar în același timp să fie în pas cu ultimele tendințe. O recomandare din partea Glasspandoor este canapeaua Lotus extensibilă pe care o găsiți aici.

 

Dacă vrei să obții un stil luxury și plin de rafinament, îți recomandăm canapeaua Chesterfield Premium:

 

  1. Alege materialul tapițeriei

 

Deși estetica este importantă, funcționalitatea este cheia atunci când vine vorba de tapițeria canapelei. Tendința este să alegem o canapea din piele, dar pentru o familie cu un copil mic s-ar putea să nu fie decizia potrivită, întrucât micuții pot dezvolta alergii. De asemenea, pielea nu este o opțiune prea inspirată nici pentru persoanele care au animale de companie. Aceasta poate fi un loc de joacă foarte atractiv pentru pisici, de exemplu, iar daunele vizibile sunt costisitoare când ne gândim la o eventuală reparație. În astfel de cazuri, vă recomandăm o canapea din material sintetic, precum canapeaua Gloria.

 

  1. Optează pentru o culoare care îți place

 

Dincolo de granițele stilului pe care dorești să-l construiești, alege o culoare care să te încânte. Dacă îți dorești o canapea care să deschidă camera, atunci galbenul este o opțiune potrivită. În cazul în care dorești să creezi un contrast și vrei o alegere îndrăzneață, fucsia este răspunsul.

 

  1. Ține cont de trafic

 

Dacă locuiești singur, iar livingul are o dimensiune mai redusă, atunci cel mai probabil o canapea cu două locuri este suficientă. În cazul în care sunteți două persoane, puteți opta pentru o canapea de 3 locuri. Există persoane nu folosesc aproape deloc canapeaua, preferând să găsească altă modalitate de a se relaxa, de aceea este important să te raportezi și la trafic și dimensiunea familiei, pentru a face o alegere care să deservească nevoilor căminului tău.

 

În gama Glasspandoor ți-am pregătit diverse colecții de canapele care să se plieze atât pe gustul tău, din punct de vedere estetic, cât și pe nivelul tău de confort! În plus, beneficiezi de o multitudine de reduceri!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Call Now ButtonSuna si comanda!