Cele mai comune mituri despre ferestrele de termopan

Este un lucru bine cunoscut că termopanul a adus inovare în domeniul construcțiilor și al renovărilor odată cu apariția sa. Fie că ne referim la izolarea termică sau fonică, aspectul estetic, eficiența energetică și gama diversificată, termopanul este o soluție ce a căpătat popularitate odată cu trecerea anilor. Cu toate acestea, numeroase mituri sau concepții greșite au apărut odată cu ascensiunea acestuia. Glasspandoor ți-a pregătit acest articol pentru a demonta cele mai comune mituri cunoscute despre ferestrele de termopan.

 

1. Ferestrele de termopan nu permit aerisirea adecvată a locuinței

 

Acest prim mit își are rădăcinile în faptul că, întrucât ferestrele de termopan sunt complet sigilate, acestea nu permit aerisirea casei. Realitatea ne arată însă că majoritatea ferestrelor de termopan vin echipate cu sistem de deschidere. De exemplu, în cazul ușilor culisante sau a ferestrelor de termopan, ambele au deschidere etanșată. Așadar, în funcție de nevoile tale este important să faci alegerea corectă pentru a-ți asigura o aerisire adecvată în locuință.

 

2. Ferestrele de termopan se deteriorează odată cu trecerea timpului și au o rezistență redusă

 

O preconcepție comună este aceea că ferestrele de termopan sunt fragile. De fapt, materialele folosite pentru construcția lor au un nivel ridicat de rezistență, fiind concepute în mod special pentru a rezista șocurilor puternice sau a fenomenelor meteorologice extreme.

3. Odată deteriorate, ferestrele de termopan nu mai pot fi reparate

 

Un alt mit este acela că în momentul apariției unui defect, întreaga fereastră trebuie înlocuită. În fapt, majoritatea componentelor pot fi înlocuite. În cazul deteriorării geamului, acesta poate fi schimbat fără a necesita achiziția unei alte ferestre. Totodată, din punct de vedere al mecanismelor de închidere, acestea pot fi reparate, pentru a te bucura de o eficiență optimă. Recomandarea noastră este să apelezi la un specialist înainte de a lua decizia de a înlocui fereastra de termopan.

 

4. Ferestrele de termopan atrag condensul în cameră

 

Acesta este unul dintre cele mai răspândite mituri atunci când vorbim despre ferestrele de termopan. Însă, adevărul este acela că termopanele sunt proiectate cu scopul de a fi o barieră eficientă împotriva condensului. Ele asigură reducerea condensului de pe suprafața lor prin sistemul de izolare. De cele mai multe ori, sursa reală a condensului ține de factori externi, nu de fereastra de termopan.

 

5. Toate ferestrele de termopan au aceeași eficiență energetică

 

Eficiența energetică a ferestrelor de termopan este determinată de nivelul calității materialelor și tipul de tehnologie folosit! Trebuie să iei în calcul aspecte precum grosimea geamului, gradul de izolare și sistemul de deschidere. Așadar, este necesar ca atunci când alegi ferestrele de termopan să optezi pentru cele de calitate superioară.

 

Concluzie

 

Sperăm că acest articol a ajutat în a demonta cele mai întâlnite mituri despre ferestrele de termopan, pentru a-ți oferi o imagine cât mai clară asupra beneficiilor reale pe care acestea le au.  Glasspandoor îți pune la dispoziție o gamă vastă de ferestre de termopan, concepute pentru a-ți satisface nevoile, folosind materiale de înaltă calitate!

 

Clientul este în centrul atenției noastre, motiv pentru care oferim o gamă completă de servicii pentru a ne asigura că toate cerințele tale sunt îndeplinite. Printre acestea se numără măsurători gratuite, livrare și montaj profesionist, consultanță specializată în alegerea produselor, precum și un stoc vast și diversificat. Suntem dedicați să-ți oferim cel mai bun preț și satisfacție deplină!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Call Now ButtonSuna si comanda!