5 idei de bucătării în stil minimalist care să te inspire

Bucătăriile în stil minimalist au prins avânt în ultimii ani, iar fiecare designer de interioare se orientează spre idei tot mai practice și estetice atunci când vine vorba de amenajări. Vrei să faci o schimbare, însă totuși nu știi de unde să pornești? Noi te ajutăm cu 5 idei de bucătării în stil minimalist care să te inspire.

 

  1. Paleta cromatică

 

 

Culorile care definesc stilul minimalist sunt cele neutre, cum ar fi: albul, bejul sau chiar griul. Dacă vrei să oferi bucătăriei tale un touch de eleganță, dar și o senzație de ordine și spațiu, sunt culori ideale pentru scopul tău final. În plus, dacă dorești să adaugi textură și căldură în locul unde reunești toată familia sau prietenii la final de zi, poți opta și pentru materiale neutre, cum sunt piatra sau lemnul.

  1. Designul mobilierului

 

 

Ideea principală a stilului minimalist este aceea de a maximiza confortul prin utilizarea pieselor de mobilier simple și totuși funcționale. Poți opta pentru mobilă cu liniile simple și curate, fără a fi încărcat de ornamente sau decorațiuni. Stilul minimalist îți oferă mai mult spațiu pentru tine, să te bucuri de el.

 

  1. Sistemul de iluminare

 

Poți completa stilul minimalist cu iluminare ambientală, pentru a crea un aspect cald și confortabil al bucătăriei. Totodată, îți recomandăm să folosești ferestre mari pentru a te bucura de lumina naturală în timpul zilei. Sursa principală de iluminat pe timp de seară poate fi un sistem cu lumină albă, iar sursele ambientale pot fi lustre pe cablu sau lămpi de perete cu lumină caldă, după preferințele personale.

 

  1. Depozitarea

 

După cum menționam anterior, stilul minimalist se axează pe funcționalitate. De aceea, alegerea mobilierului este un pas esențial în construirea bucătăriei pe care ți-o dorești și nu doar din punct de vedere estetic. Într-o bucătărie minimalistă, un aspect important este capacitatea de a stoca lucrurile într-un mod organizat și eficient, așadar trebuie să ai grijă la spațiul de depozitare.  Înainte de a te apuca de redecorat, ia în considerare cum poți să-ți organizezi și să-ți depozitezi obiectele de bucătărie într-un mod inteligent. Spre exemplu, poți adăuga rafturi deschise sau dulapuri cu uși glisante pentru a economisi spațiu.

 

  1. Alege accesoriile cu grijă

 

 

După ce ai ales culori și ai asamblat complet mobilierul după gusturile tale, tot ce mai rămâne de făcut este să alegi accesoriile. În stilul minimalist, ele joacă un rol important în bucătărie. Pentru a asigura un aspect funcțional și practic noii tale bucătării, optează pentru vase și ustensile din lemn sau oțel inoxidabil, din materiale de calitate. Totuși, nu uita, accesoriile trebuie să fie limitate. Nu încerca să încarci decorul cu foarte multe obiecte sau decorațiuni inutile.

 

Transformă bucătăria la care visezi în realitate

 

Echipa Glasspandoor îți stă la dispoziție cu mobilă de bucătărie pe comandă, cu fronturi din MDF de înaltă calitate. Ai vizualizat cum ar arăta bucătăria perfectă pentru tine? Spune-ne și nouă, iar noi o transformăm în realitate. Mai mult, te bucuri de 36% reducere la fiecare comandă cu mobilier personalizat.

 

Descoperă gama noastră de fronturi din MDF aici și contactează-ne pentru o ofertă. Vom reveni la tine în maxim 3 zile cu o ofertă de preț.

Concluzie

În concluzie, amenajarea unei bucătării în stil minimalist este o alegere excelentă pentru cei care doresc un spațiu funcțional, organizat și calm. Acest stil se concentrează pe ideea de a avea un design simplu, cu linii clare și materiale naturale, care să ofere un aspect curat și elegant oricărei bucătării, fiind perfectă pentru cei care doresc să trăiască într-un mediu mai simplu și organizat, fără prea multe lucruri care să încarce spațiul și să distragă atenția.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Call Now ButtonSuna si comanda!